Вести

Македонско-Хрватското друштво Ве поканува на концерт на традиционална македонска музика

posted Jun 9, 2014, 1:04 PM by David Nash-Mendez

Македонско-Хрватското друштво на Тетово покани да се приклучат со нас во одбележувањето на 20-годишнината прослава на хрватско-македонското здружение на Загреб со концерт на традиционална македонска музика, како се врши од страна на фолклорна група "Езерки & 7/8". Концертот ќе се одржи во Музејот на македонската борба во Скопје на 11-ти јуни во 07:00.

Бендот се одликува со различни мешавина на генерации, автентични звукот на стариот македонски инструменти, препознатливо неспарени ритми, и прекрасен уживање на заеднички музицирање. "Езерки & 7/8" е формиран во 1995 година од страна Лена Ѓапиќ со цел студиозно истражување богата Македонија музичко наследство.

Коктел мини ќе бидат послужени да продолжите на концертот. Се надеваме дека ќе се видиме таму.

МХД Тетово Велигденски Концерт

posted May 21, 2014, 12:03 PM by Makedonsko Hrvatsko Druzhtvo

Македонското Хрватско Друштво беше на Концерт по повот Велигден во Катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје. На покана од Хрватскиот Амбасадор во РМ, Златко Крамариќ и Германската Амбасадорка Гудрун Штајнакер на ден 24 Април, 2014 година.

Post-Easter Concert


Македонското Хрватско Друштво помага во проектот за рециклирање во село Камењане

posted May 15, 2014, 2:24 AM by Makedonsko Hrvatsko Druzhtvo   [ updated May 21, 2014, 11:56 AM ]

Македонското Хрватско Дружтво помогна на децата на Сабедин Бајрами основно училиште во блиското село Камењане со проектот за рециклирање пластични шишиња започнати од волунтер со американскиот Мировен Корпус, Џордан Лукас. Децата ги донеле старите шишиња од нивните домови и населби за рециклирање.Членовите на македонското Хрватско Здружтво и нивните волонтер на Мировниот корпус, Дејвид Неш-Mendez, помогна да ги сплескаат шишињата во торба и да се однесат на одредено место за рециклирање.

Проектот за Рециклирање во Село Камењане

1-3 of 3