Македонски‎ > ‎Вести‎ > ‎

Македонско-Хрватското друштво Ве поканува на концерт на традиционална македонска музика

posted Jun 9, 2014, 1:04 PM by David Nash-Mendez
Македонско-Хрватското друштво на Тетово покани да се приклучат со нас во одбележувањето на 20-годишнината прослава на хрватско-македонското здружение на Загреб со концерт на традиционална македонска музика, како се врши од страна на фолклорна група "Езерки & 7/8". Концертот ќе се одржи во Музејот на македонската борба во Скопје на 11-ти јуни во 07:00.

Бендот се одликува со различни мешавина на генерации, автентични звукот на стариот македонски инструменти, препознатливо неспарени ритми, и прекрасен уживање на заеднички музицирање. "Езерки & 7/8" е формиран во 1995 година од страна Лена Ѓапиќ со цел студиозно истражување богата Македонија музичко наследство.

Коктел мини ќе бидат послужени да продолжите на концертот. Се надеваме дека ќе се видиме таму.
Comments