Македонски‎ > ‎Вести‎ > ‎

Македонското Хрватско Друштво помага во проектот за рециклирање во село Камењане

posted May 15, 2014, 2:24 AM by Makedonsko Hrvatsko Druzhtvo   [ updated May 21, 2014, 11:56 AM ]
Македонското Хрватско Дружтво помогна на децата на Сабедин Бајрами основно училиште во блиското село Камењане со проектот за рециклирање пластични шишиња започнати од волунтер со американскиот Мировен Корпус, Џордан Лукас. Децата ги донеле старите шишиња од нивните домови и населби за рециклирање.Членовите на македонското Хрватско Здружтво и нивните волонтер на Мировниот корпус, Дејвид Неш-Mendez, помогна да ги сплескаат шишињата во торба и да се однесат на одредено место за рециклирање.

Проектот за Рециклирање во Село Камењане

Comments